Välkommen Mikael!

Vi hälsar Mikael Jakobsson varmt välkommen till IUC Industrihubb! Mikael kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet från arbete inom produktionsindustrin med allt från skärande bearbetning till ledningsfrågor.

Vad är din roll på IUC Industrihubb?

– Jag kommer att jobba som industriutvecklare och vara ute hos företag och medlemmar, göra behovsanalyser och sen utifrån det se hur man kan gå vidare med olika insatser.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har jobbat inom produktionsindustrin i princip sen jag var 13 år och sommarjobbade. Sen har jag jobbat hela vägen upp till underhållschef och arbetet med många olika projekt. Jag har bl.a. jobbat med automation och skärande bearbetning, med allt från enkla till högteknologiska maskiner. Mycket förbättringsarbete och starkt lean-tänk.

Vilken tycker du är den viktigaste frågan när det gäller industrins utveckling i regionen?

– Kompetensbristen bland våra företag är en viktig fråga. Sen behöver industrin generellt utvecklas och gå mer mot automatisering, digitalisering och internet of things. Man måste utnyttja tekniken som finns och det är inte för att ta bort arbetstillfällen utan för att jobba smartare helt enkelt. Att få ut mer och billigare produkter och bli konkurrenskraftiga.

Vi måste få fler ungdomar att söka sig till industrin. Detta genom att visa industrin som en attraktiv arbetsplats och få folk att förstå att dagens och framtidens industri är högteknologisk och inte ut som för 30 år sen. Det krävs mycket för att klara dagens maskiner.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Försöker röra på mig, joggar och är i sommarstugan. Har ett knippe barnbarn som tar massor av tid, har sysslat med foto en hel del och började spela golf förra året.

Vill du veta mer om Mikael och hur han kan hjälpa dig – hör av dig!

Industriutvecklare

072-1604448

Mikael Jakobsson

Industriutvecklare

Kontaktuppgifter

  • 072-1604448

Dela via

IUC Industrihubb | Visualisering

Visual LIFT – ett stöd vid visualiseringsinsatser

Är ni intresserade av att arbeta mer med visualisering? Är ni ett litet eller medelstort företag? Då finns ett bra…

14 april, 2023 — Lästid 1 min

Flödeskartläggning | IUC erbjuder | Utveckling

Med fokus på förbättringar i flödet och företagets vi-känsla

Guldsmedshyttans mekaniska erbjuder legotillverkning i form av svetsning och skärande bearbetning. Det handlar om fåstyckstillverkning och stora detaljer, ofta p…

23 maj, 2023 — Lästid 5 min

Nätverk

Kvalitetsnätverk bygger relationer inom industrin

Nätverk har i alla tider fått människor att lyfta blicken, samverka och utvecklas. Ämnesnätverket Kvalitet är ett bra exempel för…

21 maj, 2023 — Lästid 2 min

IUC erbjuder | Utbildning

Ny medlemsförmån - Diploma Utbildningar

Medlemsförmån – Sveriges största utbildningsplattform Vi har möjligheten att presentera en riktigt bra medlemsförmån på utbildningsområdet. Företaget Diploma Utbildning har…

11 maj, 2023 — Lästid 2 min