Välkommen Mikael!

Vi hälsar Mikael Jakobsson varmt välkommen till IUC Industrihubb! Mikael kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet från arbete inom produktionsindustrin med allt från skärande bearbetning till ledningsfrågor.

Vad är din roll på IUC Industrihubb?

– Jag kommer att jobba som industriutvecklare och vara ute hos företag och medlemmar, göra behovsanalyser och sen utifrån det se hur man kan gå vidare med olika insatser.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har jobbat inom produktionsindustrin i princip sen jag var 13 år och sommarjobbade. Sen har jag jobbat hela vägen upp till underhållschef och arbetet med många olika projekt. Jag har bl.a. jobbat med automation och skärande bearbetning, med allt från enkla till högteknologiska maskiner. Mycket förbättringsarbete och starkt lean-tänk.

Vilken tycker du är den viktigaste frågan när det gäller industrins utveckling i regionen?

– Kompetensbristen bland våra företag är en viktig fråga. Sen behöver industrin generellt utvecklas och gå mer mot automatisering, digitalisering och internet of things. Man måste utnyttja tekniken som finns och det är inte för att ta bort arbetstillfällen utan för att jobba smartare helt enkelt. Att få ut mer och billigare produkter och bli konkurrenskraftiga.

Vi måste få fler ungdomar att söka sig till industrin. Detta genom att visa industrin som en attraktiv arbetsplats och få folk att förstå att dagens och framtidens industri är högteknologisk och inte ut som för 30 år sen. Det krävs mycket för att klara dagens maskiner.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Försöker röra på mig, joggar och är i sommarstugan. Har ett knippe barnbarn som tar massor av tid, har sysslat med foto en hel del och började spela golf förra året.

Vill du veta mer om Mikael och hur han kan hjälpa dig – hör av dig!

Industriutvecklare

072-160 44 48

Mikael Jakobsson

Industriutvecklare

Kontaktuppgifter

  • 072-160 44 48

Dela via

Allmänt | IUC Industrihubb

Ny styrelse är vald 

Sedan årsmötet den 10 april har Industriföreningen Industrihubb en ny styrelse. Huvuddelen av styrelsen fortsätter men stärks upp med tv…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

IUC erbjuder | Medarbetare

Välkommen Thomas!

Vi hälsar Thomas Olsson varmt välkommen till oss på IUC Industrihubb i rollen som industriutvecklare. Vad kommer du att jobba…

11 april, 2024 — Lästid 2 min

IUC Industrihubb | Medarbetare

Välkommen Eva!

Vi hälsar Eva Ahlin varmt välkommen till IUC Industrihubb! Eva kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet…

26 juni, 2023 — Lästid 4 min

IUC Industrihubb | Medarbetare

Välkommen Sophia!

Vi hälsar Sophia Burman varmt välkommen till oss på IUC Industrihubb i rollen som industriutvecklare. Vad kommer du att jobba…

4 oktober, 2023 — Lästid 3 min