Välkommen Sophia!

Vi hälsar Sophia Burman varmt välkommen till oss på IUC Industrihubb i rollen som industriutvecklare.

Vad kommer du att jobba med på IUC Industrihubb?

Jag kommer att arbeta som industriutvecklare och spendera mycket tid ute hos företagen och göra behovsanalyser. Jag kommer att anordna nätverksträffar och andra events där jag och IUC coachar i stort och smått. Internt kommer jag också stötta IUC Industrihubb med projektekonomi och internredovisning.

Vad har du jobbat med tidigare?

Jag har jobbat som B2B-försäljare av teknikintensiva produkter på en internationell marknad. Jag är van att tänka tvärdimensionellt kring produktion, planering, system och leverans samt att vända på perspektiven. Innan dess jobbade jag som ekonom inom en producerade koncern där jag deltog i alla möjliga utvecklingsprojekt, allt från att uppgradera och byta ERP-system till att köpa/starta upp nya verksamheter inom koncernen och integrera dessa.

Vad ser du fram emot på ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att fånga upp industriföretagens verkliga behov och att jobba med personer som vill utveckla sig själva, sin personal och/eller sina verksamheter. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med positiv anda, men också ett genuint driv att förstå olika typer av verksamheter.

Vilken tycker du är den viktigaste frågan när det gäller industrins utveckling i länet?

Rätt sak på rätt plats i rätt tid. Det finns inte en universell lösning för alla företag, men tillsammans kan vi arbeta med utveckling i både det korta och det långa perspektivet. Det viktiga är att vi gör detta tillsammans med företagen och att insatserna ger ett verkligt värde.

Vilken är just din superkraft för att stärka industrin i Örebro län?

Framåtanda! Gräv där du står, men glöm inte att lyfta blicken ibland och titta framåt. Det jag gillar med Industrisektorn är att allt är en vetenskap och det finns mängder av områden att ”nörda in” på. Ofta finns en utvecklingspotential inom något område, det gäller bara att hitta den!

Stämmer det att du är inflyttad till länet? Hur kom det sig att du flyttade dit?

Ja, jag är nyinflyttad (sedan 2023-10-01) och har inte hunnit landa än. Jag kommer närmast från Gävle, är uppvuxen i Umeå och har även hunnit med att bo i Stockholm i 7 år. IUC var en stor anledning till att jag valde just Örebro, det är en spännande och intressant region ur Industrisyfte och en lagom stor stad. Närheten till mitt fritidshus var också en bidragande faktor.

Och sist, vad gör du när du inte är på jobbet?

Jag spenderar tid i sommarstugan ofta ute i skog och mark. Jag reser en del samt har varit aktiv i många olika föreningar. I och med flytten till Örebro får jag se vad jag ska lägga mitt engagemang på i framtiden!

Hör av dig till Sophia om du vill veta mer!

Industriutvecklare

072-222 71 07

Sophia Burman

Industriutvecklare

Kontaktuppgifter

  • 072-222 71 07

Dela via

IUC Industrihubb | Medarbetare

Välkommen Eva!

Vi hälsar Eva Ahlin varmt välkommen till IUC Industrihubb! Eva kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet…

26 juni, 2023 — Lästid 4 min

IUC Industrihubb | Medarbetare

Välkommen Mikael!

Vi hälsar Mikael Jakobsson varmt välkommen till IUC Industrihubb! Mikael kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet…

20 mars, 2023 — Lästid 2 min

IUC Industrihubb | Medarbetare

Välkommen Lena!

Vi hälsar Lena Kihl varmt välkommen till oss på IUC Industrihubb i rollen som projektledare. Lena kompletterar vårt team av…

24 april, 2024 — Lästid 2 min

IUC Industrihubb

Ägardirektivet är överlämnat 

Under årsmötet onsdagen den 10 april överlämnade ägarföreningens ordförande Torbjörn Appelqvist ceremoniellt ägardirektivet till Dan Ekholm ordf. i aktiebolaget IUC…

24 april, 2024 — Lästid 1 min