Produktion 2030 Teknikworkshop

Teknikworkshop

Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Digitalt via zoom

Tisdag den 17/10 kl 9-12

Anmäl här
Produktion 2030 Teknikworkshop
Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri
Digitalt via zoom
Tisdag den 17/10 kl 9-12

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen?

Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Teknikworkshoppar är en intressant möjlighet att omvärldsbevaka och få kolla på framtidens tekniker och arbetssätt. Just denna workshop genomfördes i den 14/3 och var väldigt populär och utvärderingen gav ett helhetsbetyg på strax över 4 på en 5-gradig skala.

Workshoppen ger insikt i den senaste generationen av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan bli när de kombineras med ett vision system för att kontrollera kvalitet i produktionen.

Workshoppen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys samt en introduktion till vilka egenskaper det är hos problemen som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker.

För vem?

Teknikworkshoppen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential i att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Denna teknikworkshop utgår från projektet Produktion2030: VISION. I projektet samverkar Högskolan i Skövde, Volvo Group, Volvo Cars, Jonsac, Industrial Development Center West Sweden, RISE IVF och Jönköping University.

Teknikworkshoppar är en del av Produktion 2030 där Rise, IUC, mfl samverkar för att erbjuda små och medelstora tillverkningsföretag handfasta möjligheter att lära mer om nya produktionstekniker och produktionsmetoder. Genom teknikworkshoppar och kurser ger vi företag och forskare möjlighet att mötas och utbyta kunskap och erfarenheter.
Tillsammans stärker vi svensk industris konkurrenskraft.

Vill du veta mera? Kontakta oss gärna

Industriutvecklare/VD

072-146 07 49

Anders Moberg

Industriutvecklare/VD

Kontaktuppgifter

  • 072-146 07 49

Industriutvecklare

072-160 44 48

Mikael Jakobsson

Industriutvecklare

Kontaktuppgifter

  • 072-160 44 48

Dela via