Nu satsar vi på Omställningslyftet

Från årsskiftet fokuserar vi mycket på Omställningslyftet, så vill ni utvecklas inom hållbarhet så finns vi här för er.

Vad är då Omställningslyftet?

Syftet är att hjälpa den svenska SMF-industrin att ställa om mot mer hållbara affärer, tänk hållbarhet i alla de tre dimensionerna. Det kan exempelvis vara satsningar som företagen vill göra inom:

  • Klimat och hållbarhet
  • Cirkulär ekonomi
  • Innovationsledning
  • Digitalisering
  • Hållbar produktion/Green lean
  • Energi
  • Attraktiv arbetsplats

Det vi på IUC Industrihubb kan bistå med

Omställningsintervju och behovsanalys
En första intervju för att inspirera kring hållbarhetsområdet, identifiera utvecklingsbehov, sätta igång tankeprocesserna och ha ett bra samtal om er utveckling. Baserat på behovsanalysen kan vi gå vidare inom omställningslyftet eller matcha er med insatser/stöd från vårt breda nätverk.

Förutsättningsstudie och expertbedömning
Vi går djupare, hittar vilka era högst prioriterade områden är och målsätter dom. Sedan tar vi in en expert från någon av Omställningslyftets experter för att ge rekommendationer och bedömer förutsättningarna att nå ert önskade mål.

Genomförandeplan och bollplank
Vi på Industrihubben bidrar i arbetet med en genomförande plan, vi tar in någon av Omställningslyftets många experter för att lösa ut frågor längs vägen och finns sen med som bollplank under genomförandet, iallafall fram till projektslutet.

Andra behovsstyrda insatser
Så som inspirationsföreläsningar, workshopserier, kickstart-program, och mycket annat.

Dessutom finns två Kioskvältare

Produktionslyftets startprogram erbjuds kostnadsfritt genom Omställningslyftet
Om ni varit nyfikna på Produktionslyftet, och skulle vilja komma igång med ett strukturerat strategiskt förankrat förändringsarbete som involverar ett tvärsnitt av företaget? Är ni redo att jobba med målbild, kartlägga flöden och göra förbättringsexperiment? Då blir det inte mycket bättre läge än så här.

Dubbelt så mycket, dubbelt så bra?
Almi Mälardalen har ett hållbarhetserbjudande också som är riktigt bra, där ni som företag bland annat erbjuds att genom ett antal workshops och coachning arbeta er fram till den nivå att ni är redo att certifiera er för ISO 26000. Almi och Industrihubben samarbetar gärna så baserat på era behov kanske vi kan designa ett upplägg som ger er extra bra resultat.

Vill du veta mera eller anmäla dig till Omställningslyftet?
Kontakta Anders eller besök iuc.se/omstallningslyftet

Industriutvecklare/VD

072-146 07 49

Anders Moberg

Industriutvecklare/VD

Kontaktuppgifter

  • 072-146 07 49

Dela via

Allmänt | IUC Industrihubb

Ny styrelse är vald 

Sedan årsmötet den 10 april har Industriföreningen Industrihubb en ny styrelse. Huvuddelen av styrelsen fortsätter men stärks upp med tv…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

Allmänt

Läs rapporten om Regionala försörjningskedjor

Nu släpper vi rapporten från arbetet med regionala försörjningskedjor som IUC Industrihubb och Västra bergslagens industriförening genomfört. Läs sammanfattningen nedan…

9 februari, 2023 — Lästid 2 min

Allmänt

Nätverk om personsäkerhet och olycksförebyggande arbete

Nätverk om säkerhet – IUC Industrihubb & Epiroc bjuder in till ett ämnesnätverk om personsäkerhet och olycksförebyggande arbete. Nu kan…

14 februari, 2023 — Lästid 2 min

Allmänt

Nytt projekt hjälper SMF industrier att automatisera

Vill du som litet eller medelstort industriföretag effektivisera eller kanske rent av automatisera din verksamhet? Då har vi ett erbjudande…

2 juli, 2023 — Lästid 2 min