Årsmöte och Industriföreläsningar 2023

Labbet, Innovationsarenan Örebro Universitet. Fakultetsgatan 1

kl 12.00 22/3

Anmäl här
Årsmöte och Industriföreläsningar 2023
Labbet, Innovationsarenan Örebro Universitet. Fakultetsgatan 1
kl 12.00 22/3

Årsmöte och Industriföreläsningar 2023

Välkommen på Industrihubbens första årsmöte och delta gärna på föreläsningarna som börjar med en mingellunch redan 12.00.

Äntligen ett IUC i vårt län!

 • Anders Moberg välkomnar oss till denna halvdag
 • Thomas Nilsson, VD IUC Sverige berättar om de nationella musklerna och välkomnar Örebro län till IUC-nätverket.

Hur ser morgondagen ut med avseende på tekniknivå?

 • Joakim Bergfors berättar om hur man bygger grunden rätt för Industri 4.0 med praktiska exempel kopplat till underhåll.
 • Victor Sunnliden på Business Region Örebro ger oss en snabb tanke om att det finns affärer kring den nya basnäringen. Och vilken är den då? Jo det berättar han för oss.

Hur möter vi framtiden med avseende på kompetens? Exempel från andra

 • Mattias Simonsson från Karlskoga lärcentrum pratar upskilling och möjligheten med korta YH utbildningar
 • Nicklas Simonsson inspirerar oss till vad man kan göra som industriförening, med exempel från IUC Halland och TEK Kompetens.
 • Pär Johansson med kollegor på TNG ger exempel på satsningar kring Upskilling och förändring
 • Louise Torevik berättar om vad IUC Stål & Verkstad i Värmland skapat för projekt kopplat till kompetensutveckling och kompetensförsörjning

Hur behöver vi må som ledare/medarbetare för att kunna ta oss an detta?

 • Henrik Axelsson berättar att i en allt mer föränderlig värld är vår tids stora utmaning att attrahera och behålla kompetens. En framgångsfaktor för att lyckas med detta stavas välmående tjugofyrasju. Genom att utgå från de faktorer och behov som driver individers välmående tjugofyrasju skapas förutsättningar för att lösa våra nutida och framtida utmaningar och också öka prestation och lönsamhet.
 • I föreläsningen Thank God it’s Friday landar Henriks föreläsning helt rätt med en inriktning mot ett ökat välmående tjugofyrasju. Där fokus läggs på det organisatoriska men också individuella ansvaret kring individens välmående tjugofyrasju.
 • Henrik Axelsson, före detta Communication Director på Volvo Group Trucks Technology och Malmöpolisen som bytte bana för att arbeta med kommunikation. Han har gått Sveriges Kommunikatörers managementprogram Communication Executives Program, medverkat i Trygghetsrådet bok kommunikatören och har även medverkat i flertal poddar, intervjuer kring välmående tjugofyrasju. 2021 skrev han sin första bok Thank God it’s a new week, en bok om chefs- och medarbetarengagemang. Henrik är också ett bekant ansikte då han på daglig basis publicerar uppskattade inlägg på LinkedIn under välmående tjugofyrasju.

Årsmöten med start 16.30

 

Anmäl dig till årsmötet!

Vill du veta mer? Påverka innehållet på dagen? Engagera dig i föreningen eller IUC-bolaget Kontakta oss!

Industriutvecklare/VD

072-146 07 49

Anders Moberg

Industriutvecklare/VD

Kontaktuppgifter

 • 072-146 07 49

Dela via