Utbildning i innovationsprocess och idégenerering – bygg din innovationsportfölj!
Fristående fortsättning på utbildningen i systematisk innovation. Denna dag får vi lära oss om innovationsprocessen, hur vi systematiskt genererar idéer och hur man skapar bra urvalskriterier för en innovationsportfölj.
Denna utbildning är för dig som vill lägga i nästa växel för företagets innovationsarbete och göra det lite mer strukturerat och tydligt. Detta är den andra dagen av två med syfte att ge deltagande företag stöd i att systematiskt börja utveckla sin förnyelse- och innovationsförmåga. Den första utbildningen har fokus på systematik och förmåga och den andra på idéskapande och innovationsprocesser.
Vi kommer också att brottas med begreppen förnyelseförmåga kontra förbättringsförmåga. Förbättringsförmåga är vi som industri ruggigt bra på, men gör det att vi har en naturlig fallenhet för förnyelseförmåga också?
Agendan i stora drag
- Med stöd av innovations metodiken F4 och ISO56000 kommer vi att lära oss om:
- Innovationsprocesser
- Idégenerering
- Innovationsportfölj
- Samt gott om tid för nätverkande och mingel
Utbildare
Dagen leds av Barbro Lagerholm från RISE. Barbro inte bara forskare kring innovation och innovationsförmåga, hon har även lett småföretag i elektronikbranschen, arbetat som konsult inom affärs- och verksamhetsutveckling i IT-branschen samt haft ett finger med i spelet att det finns en internationell standard för att innovationsarbete. Det senare får hon fördjupa när vi samlas för denna utbildning.
Målgrupp
Rekommenderad målgrupp är ledare, chefer, projektledare, utvecklingsledare, seniora tekniker osv. Med fördel arbetar deltagaren i ett bolag som är eller borde vara innovativt men idag saknar tydliga arbetssätt kring sitt innovations eller produktutvecklingsarbete. Några platser viker vi även för medarbetare i det så kallade innovationsstödsystemet.
Kostnad
500kr/person för fika, lunch och lokal. Utbildningen som sådan finansieras av Region Örebro Innovation AB.