I samarbete med Produktion 2030

Teknikworkshop

Resan till en startklar återtillverkning

Digitalt

Torsdagen 14/3 2024, kl 9-12

Anmäl här
I samarbete med Produktion 2030
Resan till en startklar återtillverkning
Digitalt
Torsdagen 14/3 2024, kl 9-12

Resan till en startklar återtillverkning

Vill du testa er potential och räkna på ekonomiska, sociala och miljömässiga fördelar med att börja återtillverka? Då är du välkommen att följa med oss på en resa mot en mer hållbar produktion och återtillverkning.

Lär er hur ni kan göra er tillverkning mer hållbar och hur företaget kan börja återtillverka – själva eller som en leverantör. Du får hjälp med att undersöka er beredskap att starta återtillverkning i er produktion med hjälp av RemometerTM, ett verktyg utvecklat vid Linköpings universitet.

Verktyget är baserat på forskning inom Lean återtillverkning och består av fyra moment. Verktyget hjälper dig och ditt företag att identifiera produktens lämplighet för återtillverkning och att utveckla en handlingsplan för att initiera återtillverkningen.

Professor Erik Sundin vid Linköpings universitet leder teknikworkshoppen där vi kombinerar kunskapsinhämtning och föreläsningar med gruppdiskussioner och övningar där ni i gruppen får möjlighet att lära av varandra och belysa ämnet från olika perspektiv.

Ett flertal P2030 forskningsprojekt ligger till grund för teknikworkshopen, exempelvis ÅterProdukt, ARR, REMOMETER, REMARKABLE.

För vem?

Tillverkande företag samt företag som monterar, underhåller eller reparerar produkter och som är intresserade av att börja återtillverka (dvs att återanvända egna, eller andras produkter genom industriell reparation).

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: Torsdagen den 14 mars 2024, kl 9-12
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: Senast 11 mars 2024

Workshopledare
Professor Erik Sundin, Linköpings universitet (LiU)

→ Anmälan här

Vill du veta mera? Kontakta oss gärna!

Industriutvecklare/VD

072-146 07 49

Anders Moberg

Industriutvecklare/VD

Kontaktuppgifter

  • 072-146 07 49

Dela via