Välkommen Eva!

Vi hälsar Eva Ahlin varmt välkommen till IUC Industrihubb! Eva kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet från arbete inom industrin med allt från produktionsteknik till kontraktansvar.

Vad kommer du att jobba med på IUC Industrihubb?

– Jag kommer att jobba som industriutvecklare. Initialt kommer jag att försöka göra så många företagsbesök och behovsanalyser som möjligt för att se vilka behov som finns bland industriföretagen i länet. Allt för att hjälpa företagen att utvecklas genom tex coachning och insatser från en expert.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har jobbat inom industrin sen jag gick ut från universitet i Örebro där jag läste till projektingenjör inom maskinteknik. Jag har jobbat som teknisk kundservice inom stålindustrin, som tekniker inom produktionsteknik och kommer senast från en tjänst som kontraktsansvarig inom tågbranschen.

Vad ser du fram emot på ditt nya jobb?

– Jag ser fram emot att få lära mig mer om industrin i närområdet och undersöka de behov som finns och vara med och utveckla. Det tycker jag känns spännande! Jag har varit i kontakt med en del industrier genom åren och att få se en helhetsbild av styrkor och behov är intressant. Det finns så otroligt många olika slags industrier som jag fått vetskap om när jag börjat på IUC Industrihubb. Just att få vara ute och ”grotta” och ställa frågor – det ser jag fram emot!

Vilken är just din superkraft för att stärka industrin i Örebro län?

– Min superkraft i den här rollen är nog att jag gillar att möta människor. Jag har ju en bakgrund från industrin och har befunnit mig i den miljön i många år och har lång erfarenhet. Att få sitta med människor och lyssna och att ställa frågor och möta människor – det tror jag är min superkraft.

Vilken tycker du är den viktigaste frågan när det gäller industrins utveckling i länet?

– Det finns en del som företagen inte har haft tid att utveckla. Man är så duktig på vissa saker, men saker runt omkring som t.ex. stödsystem och annan utveckling kan man behöva jobba med. Jag tror även att det är viktigt att få tips, trix och utbyte av andra företag. Styrkan är att det finns så mycket kunskap och erfarenhet på plats, men man behöver dela den mellan varandra! Jag har redan hunnit delta i en nätverksträff i IUC Industrihubbs regi och när man sätter samman människor som vill så händer det grejer!

Du kommer bl.a jobba i IUCs projekt Starkare Industri, vad handlar det projektet om?

– Projektet Starkare Industri erbjuder små och medelstora industriföretag hjälp i form av en behovsanalys. Vi kan sen matcha de behoven vi ser och erbjuda stöd i form av nätverk, coachning eller andra insatser. Erbjudandet är inte färdigpackat och klart utan utgår från just ditt företagets behov.

Hur tror du framtiden för länets industrier ser ut?

– Jag tror att framtiden ser ljus ut! Det finns en vilja att bo och verka här, och det hör samman med att man vill att företagen ska finnas kvar och utvecklas. Det finns både historia och erfarenhet. Många yrken går fortfarande i arv, framför allt inom industrin och man vill fortsätta jobba inom det här området.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Familjen för mig är jätteviktig så helst av allt är jag med mina två barn. Jag gillar att vara utomhus, gärna vandra i skogen och röra på mig.

 

Dela via

IUC Industrihubb | Medarbetare

Välkommen Mikael!

Vi hälsar Mikael Jakobsson varmt välkommen till IUC Industrihubb! Mikael kommer att arbeta som industriutvecklare och har många års erfarenhet…

20 mars, 2023 — Lästid 2 min

IUC Industrihubb | Visualisering

Visual LIFT – ett stöd vid visualiseringsinsatser

Är ni intresserade av att arbeta mer med visualisering? Är ni ett litet eller medelstort företag? Då finns ett bra…

14 april, 2023 — Lästid 1 min

IUC Industrihubb

Nya styrelser är valda

Den 22 mars var det årsmöte för Industriföreningen Industrihubb och stämma för IUC Industrihubb AB. Då valdes det nya styrelseledamöter…

26 mars, 2023 — Lästid 1 min

IUC Industrihubb erbjuder

Över 50 personer deltog i vår spaning om Generation Z

Vilken succé! Över 50 personer deltog i vår spaning om Generation Z Vi kommer nu att fortsätta med månadsspaningar p…

21 september, 2023 — Lästid 3 min