Samarbete med Ingenjör 4.0 för utbildning inom digitaliserad produktion

Samarbete med Ingenjör 4.0 för utbildning inom digitaliserad produktion

IUC-bolagen i Sverige har gått ihop för att kunna erbjuda flera av utbildningarna inom Ingenjör 4.0 kostnadsfritt till de små och medelstora industriföretagen (max 249 anställda). Under augusti håller vi 5 informationstillfällen för de företag som är intresserade.

Vad är Ingenjör 4.0?

För att göra det enkelt är Ingenjör 4.0 riktigt bra digitala utbildningar för ingenjörer och tekniker som vill lära sig mer om framtidens tillverkning (digitalisering/industri 4.0).

Varje kurs är på ca 20 timmar, helt på distans och genomförs på engelska.

Ingenjör4.0 är ett så kallat modulbaserat fortbildningsprogram för framtidens tillverkning. Modulerna är utvecklade av Svenska Produktionsakademins 13 universitet och högskolor för att möta industrins kompetensbehov. Satsningen initierades inom det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030, koordineras av Högskolan i Halmstad och finansieras av Vinnova.

De utbildningar som ingår i erbjudandet ges på informationsträffarna och utbildningsinnehållet som helhet finns på Ingenjör 4.0s hemsidan och täcker exempelvis områden som, additiv tillverkning, maskinlärning och sensorer, digitala tvillingar, cybersäkerhet, industriellt IoT, hållbara produktionssystem.

Ingenjör4.0 är en unik möjlighet för yrkesverksamma ingenjörer, erfarna montörer och produktionstekniker att fylla på med det senaste inom digitaliserad produktion – direkt från forskningen. Genom samarbetet med IUC-nätverket når vi de mindre företagen som är så viktiga för svensk industri, – Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik och projektansvarig för Ingenjör4.0.

 

Kostnadsfritt för små och medelstora industriföretag.

Vanligtvis kostar utbildningarna ca 2000kr men nu erbjuds ett urval av dessa kostnadsfritt till ett 60-tal små och medelstora industriföretag i Sverige.

Startskottet är informationsmöten under augusti. Anmäl dig gärna till en av följande träffar.

  • 20 aug kl 09:00 – 09:30
  • 20 aug kl 15:00 – 15:30
  • 22 aug kl 09:00 – 09:30
  • 23 aug kl 09:00 – 09:30
  • 28 aug kl 09:00 – 09:30

 

Anmäl dig här!

Dela via

IUC erbjuder | Teknikworkshoppar | Utbildning

Fyll hösten med ny kunskap – anmäl dig till en Teknikworkshop!

Ta del av höstens Teknikworkshoppar där du kan få ny kunskap om allt från hur AI kan användas för kvalitetskontroll…

5 augusti, 2024 — Lästid 1 min

IUC erbjuder | Komptensbehov

Strategiskt stöd inom kompetensförsörjning  

Från och med nu har Industrihubben ett nytt erbjudande till länets industriföretag. Vi kommer att kunna erbjuda stöd till det…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

IUC erbjuder | Medarbetare

Välkommen Thomas!

Vi hälsar Thomas Olsson varmt välkommen till oss på IUC Industrihubb i rollen som industriutvecklare. Vad kommer du att jobba…

11 april, 2024 — Lästid 2 min

IUC erbjuder | Projektinsats

Nu erbjuder vi Produktionslyftet!

Stora nyheter! Från och med sommaren 2024 är IUC Industrihubb en del av det nationella programmet Produktionslyftet. Syftet med programmet…

5 augusti, 2024 — Lästid 1 min