Nu erbjuder vi Produktionslyftet!

Stora nyheter! Från och med sommaren 2024 är IUC Industrihubb en del av det nationella programmet Produktionslyftet. Syftet med programmet för att stärka konkurrenskraften hos svensk industri. Med statliga RISE som programledare och IUC-nätverket eller upphandlade konsulter som coacher stöttas företagen i deras utveckling.

Är det så att du och ditt företag brottas med exempelvis med leveranstider, kvalitet, maskinutnyttjande eller materialförluster så är du inte ensam. Den svenska industrin ramas in av hård konkurrens, pressade priser och volatil konjunktur. Då är Produktionslyftet en bra investering att samla organisationen i ett gemensamt strategiskt utvecklingsarbete.

Resultat från några av de över 300 företag som deltagit är:

  • Ökad produktivitet med 50%
  • Reducerade kundreklamationer med 50%
  • Sänkt genomloppstid från 14 till 4 dagar

Hos Industrihubben är det Anders Moberg och Mikael Jakobsson som är utbildade industricoacher för Produktionslyftet. På frågan om varför de tycker att Produktionslyftet är så bra svarar Mikael.

”Nästan alla lider av produktionsförluster och slöserier av något slag. Då är man medveten om problemet och börjat prova på olika lösningar men inte orkat hålla i hela vägen är produktionslyftet ett fantastiskt verktyg med metodisk och långsiktigt stöd”

Anders kompletterar med

”Som de flesta vet är det otroligt svårt att driva utveckling och effektivisering. Det dagliga kommer alltid emellan med problem och småbränder. Att då ha en extern coach och ett tydligt schema att hålla sig till gör att utvecklingsarbetet har ett konstant fokus.”

Produktionslyftet erbjuder olika startprogram om 3 månader och ett långt utvecklingsprogram om 18 månader. Mer information finns på vår projektsida eller kontakta Anders eller Mikael.

Läs mer om Produktionslyftet på vår projektsida.

 

Dela via

IUC erbjuder | Utbildning

Samarbete med Ingenjör 4.0 för utbildning inom digitaliserad produktion

Samarbete med Ingenjör 4.0 för utbildning inom digitaliserad produktion IUC-bolagen i Sverige har gått ihop för att kunna erbjuda flera…

7 augusti, 2024 — Lästid 2 min

Projektinsats

Åtta insatser från Starkare industri

Åtta insatser från Starkare industri Vi kan nu stolt visa på några insatser som vi har kunnat göra genom projektet…

23 februari, 2024 — Lästid 1 min

Projektinsats

Insats för effektivare lödprocess

Insats för effektivare lödprocess Cabinova Electronics AB är ett servicecentrum för elektronikproduktion och färdiga produkter med en unik produktkunskap. Deras…

2 februari, 2024 — Lästid 2 min

Förstudie | Komptensbehov

Stora kompetensutvecklingsbehov inom industrin i länet

Industrihubben har under våren och sommaren inlett en förstudie för att undersöka vilka behov av kompetensutveckling hos befintlig personal som…

26 september, 2024 — Lästid 2 min