Föreläsning | Online

Flexibel automation vid hög mix och låg volymproduktion

Digitalt

4/10 08.00-09.00

Anmäl här
Flexibel automation vid hög mix och låg volymproduktion
Digitalt
4/10 08.00-09.00

Vi bjuder in till en ny månadspaning. Denna morgon tar Johan Frisk på OpiFlex oss igenom hur man kan tänka kring automationsbehoven där flexibilitet behövs. Johan kommer att tala  om trender, utmaningar samt när, var och hur en automatiseringsprocess går till och när man kan räkna hem den.

Vi får information om situationer med hög mix och låga volymer, en situation som många små och medelstora legotillverkare och underleverantörer står inför. Hur kan man tänka kring automation och robotar då?

  • När är det lönsamt?
  • Vart och hur ska man automatisera?
  • Finns det lösning på hög produktmix och låg volym i ert företag
  • Varför Flexibelautomation för SMF

Varför det är svårt att automatisera hög mix och låg volym?
Mer än 90% av Sveriges och även Europas tillverkande industri består av små och medelstora företag som arbetar uteslutande med småserietillverkning med ojämnt och lågt belagda maskiner till följd. De har framför allt manuellt betjänade maskiner och lider ofta av låg produktivitet och konkurrenskraft. Det krävs mer flexibla lösningar för att automatisera småserie- samt hög mix och låg volymproduktion samt möta de behoven av flexibilitet, om detta berättar Johan mer.

Johan Frisk, grundare och VD för OpiFlex. OpiFlex löser utmaningen att automatisera hög mix och låg volym och hjälper små företag till globala koncerner att skapa ökad flexibilitet och konkurrenskraft samtidigt som de skapar stimulerande uppgifter. Johan är serieentreprenör med bakgrund från ABB och Ericsson. Han är expertrådgivare för OECD, EU-kommissionen och ekonomidepartementet och är medlem i Sveriges produktionsråd inom flexibel automation och smarta industrier. Han har hållit flera presentationer för OECD, EU-kommissionen och vid konferenser i Sverige och internationellt.

Anmäl dig till denna digitala föreläsning som arrangeras av IUC Industrihubb, Västra Bergslagens Industriförening och iKarlskoga. Föreläsningen är digital och kostnadsfri.

Anmäl dig här!

 

Har du frågor om detta? Kontakta oss gärna.

Industriutvecklare

072-160 44 48

Mikael Jakobsson

Industriutvecklare

Kontaktuppgifter

  • 072-160 44 48

Industriutvecklare/VD

072-146 07 49

Anders Moberg

Industriutvecklare/VD

Kontaktuppgifter

  • 072-146 07 49

Dela via